Marise

Het geluid van een diepe bas, sferische gitaar, dromerige synths, elektronische drums en een warmte stem in combinatie met koortjes. Marise maakt Nederlandstalige elektropop. Haar teksten zijn als een dagboek en gaan over de gedachten en gevoelens uit haar dagelijks leven. Ze schrijft over haar onzekerheden, angst, verdriet en de drukte in haar hoofd, maar ook over de dingen die haar inspireren, blij maken en een gelukkig gevoel geven. Grote inspiratiebronnen van Marise zijn: Eefje de Visser, Wende, Bon Iver en RY X ​


In juni 2021 is de 20 jarige Marise afgestuurd aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Een plek waar ze zichzelf heeft ontwikkeld als zangeres, als mens en ook zeker als songwriter. Daar heeft ze ook de keuze gemaakt om van akoestische liedjes over te stappen op het maken van elektronische producties. Samen met haar beste vriend Tim Schippers zit ze avonden achter de synths, knoppen en laptop om nieuwe muziek te laten ontstaan. Dagboek teksten van Marise zitten verwerkt in de liedjes. Daardoor zijn de nummers breekbaar, heel eerlijk en soms ook rauw. 

In 2019 heeft Marise de landelijke finale van Kunstbende gewonnen in de categorie muziek, waarmee ze in 2019 mocht optreden op Lowlands, in 2020 op Mañana Mañana (verplaatst) en nog veel meer geweldige prijzen heeft gewonnen om haar muzikalen dromen waar te maken.

Op 12 november 2021 bracht Marise haar eerste single “Koude Lijf’ uit. Iets waar ze ontzettend trots op is en hard aan heeft gewerkt. Het is een nummer met rauwe tekst, een lekkere beat en mooie koortjes. De tekst gaat over bij iemand willen zijn, maar die gene heeft een bubbel om zich heen waardoor je weg wordt geduwd, alleen wordt gelaten en die gene niet kan bereiken.