Over Marise

Je ogen zwijgen
verstopt in de schaduw
Het bedekt je gezicht
Laat me verlichten

Biografie

Het geluid van een diepe contrabas, sferische gitaar, synths, elektronische drums, heldere teksten en een warme stem. Marise maakt Nederlandstalige electro pop. Haar teksten zijn een dagboek en verhalen over gedachten en gevoelens uit haar dagelijks leven. Ze schrijft over onzekerheden, angsten en de drukte in haar hoofd. Onderwerpen waar veel van haar leeftijdsgenoten niet over durven praten, juist daarom vindt Marise het belangrijk erover te zingen.

Regen

Geef me rust

Ik wacht op je natte druppels

Om mijn angsten weg te spoelen

 

Regen

Vergeet de dagen

Sla toe in de nachten

Verzacht me

Marise studeert zang aan de Herman Brood Academie en reist dagelijks vanuit de Achterhoek naar Utrecht, in de trein ontstaat er ruimte voor nieuwe verhalen en ideeën. Ze neemt ze mee naar haar thuisstudio en verwerkt ze daar tot liedjes, met haar band gaat ze vervolgens de repetitieruimte in om de melodieën uit te werken. Marise is 18 jaar en ontwikkelt op haar opleiding een eigen stijl terwijl ze onderwijl ontzettend veel muzikale kennis opdoet.

 

Eind 2017 won Marise de compositiewedstrijd “Op weg naar het Nieuwjaarsconcert” voor jongeren tot en met 18 jaar. Met haar zelfgeschreven nummer “Even stil” trad ze op nieuwjaarsdag samen met het Nederlands Blazers Ensemble in het Amsterdams Concertgebouw op. Dit concert werd uitgezonden op NPO1.

 

Op 30 maart 2019 brengt Marise haar eerste CD “Lief, ik vind je zacht” uit. Het album is te vinden op Spotify en te koop via haar site. Een groot verschil tussen de muziek op “Lief, ik vind je zacht” en de muziek die ze nu maakt is de ontwikkeling in stijl. “Dat was toen, toen was het vet. Nu is nu, nu wil ik iets anders maken.” Marise wordt volwassen en haar muziek groeit mee.

 

In juni 2019 won Marise de landelijke finale van Kunstbende in de categorie muziek met haar eigen nummer “Drink Door”. Dit succes zorgde ervoor dat ze in de zomer van 2019 op Lowlands speelde en in de zomer van 2021 met haar band op festival Mañana Mañana zal staan.

Ik hap naar lucht

Ik ben de zuurstof kwijt

Ik zie niks

Ik ren sneller dan het lijkt

Ik vertraan mijn zere onzekerheid

Warme druppels over mijn wangen

wil je meer informatie?

laat hier onder je gegevens achter.

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart

    Geen producten in je winkelmand.